donderdag 8 oktober 2009

Stay !

Na een tegenvallend non farm payroll cijfers in de markt vrijdag 2 Okt verzwakte de AEX van de 300 naar 296.5 en de meeste commentatoren voorspelden dat de correctie was begonnen met richting 280/270 in 1st instantie. Roubini gooide olie op het vuur(tje) om te zeggen dat hij een correctie ziet in Q4 of Q1.

Het hielp allemaal niet, Maandag werd er weer voorzichtig gekocht, met Goldman een upgrade voor de grote banken in de VS (er is zeker iets voor te zeggen, daar de banken min of meer zelf kunnen bepalen welke waardering ze zelf op hun beleggingen zetten, de kredietmarge ongekend hoog is (ze hebben net als de overheid een 'licence to print money'), de concurrentie fors minder en op vergelijkingsbasis met 2008 (zeker tov Sept 08)met fantastisch resultaten kunnen gaan komen.) Merril Lynch deed hetzelfde trucje met de Europese banken.
De markt lijkt niet stuk te kunnen, gedreven door spaargelden die naar aandelen en grondstoffen stromen.

De verwachtingen voor het 3e kwartaal zijn hoog, Alcoa is de eerste meevaller, nu de rest nog. Als de verwachtingen hoog liggen, moeten de resultaten er boven liggen. Underperformers zullen fors worden afgestraft. Ik verwacht veel volatiliteit de komende weken.

Mijn basis scenario blijft; de risico’s liggen naar boven, dus ga ik nog steeds uit van een eindejaarstand van 350 in AEX met een verder doorlopen naar 400 in het 1ste kwartaal 2010. 'Cash will continue to feed the equity markets'.
Vix, credit spreads en de wereld economieën bevinden zich nu op Pre-Lehman niveaus (AEX van 400)
Zou op deze niveaus alleen niet fors short of long zitten, 'go with the flow', bekijk de resultaten en Macro cijfers en denk logisch na.

Technisch gebabbel: bij slot boven 315 dan nog hogertjes.