maandag 25 mei 2009

25 Mei 2009 Wat gaat er gebeuren met de werkeloze Amerikaans Consument die net zijn huis is uitgezet?

Morgen Dinsdag de 26e Mei komen er een aantal belangrijke cijfers, Engelse Huizenprijzen ontwikkeling over Mei, om 8:00 Duitse 1e Kwartaal BNP, Consumptie, Overheidsuitgaven, Investeringen, 10 minuten daarna het Duitse consumenten vertrouwen , 8:45 het April vertrouwen van de Fransen, om 15:00 de Case Shiller Huizenprijs ontwikkelingen in the VS over Maart en om 16:00 het Amerikaanse consumenten vertouwen gemeten per 24 Mei. Woensdag 13:00 hypotheek aanvragen en om 16:00 het zeer belangrijke bestaande huizenverkopen over April. Donderdag durable goods om 14:30 en de nieuwe huizenverkopen om 16:00. Met vrijdag de cijfers over de Europese April M3 en werkeloosheid in Europa. Met als klap op de vuurpijl de herziening van BNP in the VS over het 1st kwartaal en Chicago PMI en Univ of Mich Confidence.
Morgen zal al er richting worden gegeven aan de beurzen, wordt het mijn verwacht 300 doel in de AEX gehaald de komende weken of zal ik door de geleverde cijfers deze week moeten lozen om op een flink lager niveau weer aan te kopen?
Op het moment kan men zien dat er veel beleggers weer risico’s willen nemen en dat ook hebben gedaan met een prachtig resultaat vanaf begin Maart. Nu wacht iedereen af, er wordt wat winst genomen en herbelegd in grondstoffen, zie de recente mooie resultaten in Olie, Goud, Zilver en agrarische producten, een leuke hedge mochten de aandelen weer naar beneden gaan. Een snel herstel in de Economie zal het niet worden, gezien de hoge werkeloosheid cijfers die doorkomen en de spaarzin van mensen (consumptie wordt niets dit jaar). Laat we hopen dat de ontluikende groei zich kan doorzetten zonder compost (De Consument). De aller belangrijkste vraag is of hetgeen wat we tot nu toe zien een aanvulling van de flink geslonken voorraden zijn en we straks gewoon weer op de oude (lagere) voet verder leven, met dan flink lagere koersen of dat er een echte reële groei te zien is?
Ik houd de vingers aan de knoppen deze week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten