woensdag 25 maart 2009

Meer analisten kunnen dit bullish verhaal gaan volgen

ING analisten; tijd voor vroegcyclische aandelen

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het is voor beleggers momenteel aantrekkelijk om een mix van vroegcyclische aandelen aan te schaffen, aangevuld met enkele defensieve aandelen uit de Benelux. Dat stellen de analisten van ING Wholesale Banking woensdag in een rapport.

"Het is niet verstandig om te wachten op de absolute bodem, dat is een zinloze exercitie in markttiming. Het laagste punt is mogelijk al gepasseerd, en is al ingeprijsd in de markt", zegt Jan Hein de Vroe, hoofd Nederlandse Aandelenresearch bij ING Wholesale Banking.

In het eerste kwartaal ging de voorkeur van de ING-analisten uit naar defensieve fondsen. Nu is het tijd vroegcyclische aandelen te kopen zoals technologiefondsen, uitzenders, consumentgerelateerde bedrijven.

Voor het tweede kwartaal van 2009 gaat de voorkeur van de ING-analisten dan ook uit naar bedrijven als ASML, Unit 4 Agresso, Nutreco, Vopak, Philips en Randstad.

Volgens de ING-analisten blijft de eurozone dit jaar nog in recessie verkeren, de economie krimpt met 3,2% en de economische groei zal in 2010 zwak zijn met 0,2%.

De Vroe verwacht dat het dieptepunt van de bedrijfswinsten in het eerste of tweede kwartaal van 2010 zal liggen. "De traditionele vuistregel gaat ervan uit dat de aandelenmarkt zo'n drie kwartalen voor dat moment een bodem bereikt. Als deze regel nog steeds opgaat, is het tweede of derde kwartaal van 2009 het meest waarschijnlijke moment voor het begin van een duurzame rally", aldus de Vroe in het rapport.

(VG: Denk niet dat ze dit verhaal schrijven voor hun bonus ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten