dinsdag 3 maart 2009

Wat nu te doen, nadat de charts gebroken zijn;

Het komt allemaal neer op vraag en aanbod. Aanbod is nog groot door het continue proces van de-leveraging, hedgefunds bouwen nog langzaam af, beleggings fondsen krijgen meer redemptions van angstige particulieren en beleggingshypotheken.
Aan de vraag kant kan ik niemand vinden, pensioenfondsen hebben mega problemen, verz mijen zakken ook door hun hoeven, beleg mijen; geen nieuw geld. En particulieren hebben al 1 1/2 jaar bijgekocht, gezien het resultaat zijn ze nu gestopt.

Mijn concrete advies, daar het een groot casino is geworden van daytraders en specifieke zeer agressieve hedgefondsen, houd 50% cash aan, op spaarrek ed, maar hou het kort tot max 1 jaar) en beleg dan 30% van je vermogen op 2 niveaus, 190 en 150 in de AEX. (Wees op het ogenblik flink belegd in edele metalen, vnl goud en zilver (meer upsite wel grotere fluctuaties te verwachten), en precious metal mining stocks.

Ja, het is erg angstig op het moment en iedereen roept dat de wereld zoals we die nu kennen vergaat, maar waarschijnlijk zeg je over 2 jaar, stom stom, waarom heb ik toen niet vol gekocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten